Post your views and questions about the Akai MPC2500
By wax_fortress Thu Aug 17, 2017 1:18 pm
First time poster here, searched the forum but could not find any resolution in old threads so here goes..

I was very sad to discover that the mpc 2500 i purchased on ebay arrived broken.

When I turn the power on, the LED screen lights up but remains blank (blank green screen)

What do you guys think the issue could be?

I have confirmed it is not because of contrast settings.

If anyone has done this repair before any information would be greatly appreciated!
User avatar
By starmanwarz Thu Aug 17, 2017 2:05 pm
If it's faulty, why not send it back to the seller and get a refund?

You could open it up and see if there's something wrong with the screen cable which goes to the board, maybe it's not properly seated.
By richie Thu Aug 17, 2017 2:15 pm
It sounds like a dead motherboard. I'm hoping I'm wrong and that it is an issue with the screen connector but judging from the fact the screen gets power but no data on it, it does not sound like the connector is the issue.
User avatar
By WASKMUSIC Fri Aug 18, 2017 8:43 am
try to adjust contrast by holding down shift or stop (i don't remember!) and use the wheel to adjust contrast!
User avatar
By DeadBeatz Wed Oct 25, 2017 4:40 pm
Is the CF card inserted? Try removing it and starting up your MPC. I literally got one yesterday on eBay and when I removed the CF card everything magically worked. Then I noticed bent prongs in the slot. May not be your issue but it was for me.

Also, First post!
By jaasi Sun Jun 23, 2019 6:38 pm
Hi,

I had the same issues on a unit that was standing around for some time w/o being touched at all and which had been working just fine before.

So I figured that it most probably was a connectivity problem due to some rust probably.

Took my Deoxit D5 spray (but I'm sure WD40 will do just as well) and put some of it into the socket connecting the screen to the motherboard.

Solved it for me!

Peace