Share your knowledge on these two classic MPCs
User avatar
By eno deggur Sun Jan 28, 2018 4:02 am
Double Dee wrote:Please help solve this problem.
This problem appears sometimes
https://www.youtube.com/watch?v=i-Cuv3nY3p0
https://www.youtube.com/watch?v=QewQe1MpD4A

Thanks! :worthy:


Might be connection of solder to circuit board problem. Check to see if it's making contact also anything loose like the ribbon circuit board etc. ?
User avatar
By JUKE 179r Mon Jan 29, 2018 3:46 am
I agree with eno .... open it up and check all 4 connectors to the circuit board on the top right of the below picture.
Image
By A pair of Glasses Fri Feb 09, 2018 4:39 pm
Hmmm.. This calls for starting from step one..

Did it ever get any maintenance?? Can u do this yourself??

Did u transport it?? Maybe shake it a bit and listen if something is lose, maybe something's shorting inside?

Open up,, check power supply.. Always a good starting point..
Connectors..
Gently apply pressure to the pcb's and see what happens.

But be careful with electronics.. Don't get shocked!
If u don't thrust it go see an technician.

Greets
By Double Dee Sun Mar 11, 2018 1:48 pm
https://www.youtube.com/watch?v=mjs1Sw0dwtY
https://www.youtube.com/watch?v=QewQe1MpD4A
https://www.youtube.com/watch?v=i-Cuv3nY3p0
This problem can happen in any time (When I start my mpc or after 5 minutes or 30 minutes and so on during working process and it happens only once a 12 hours using process)
This issue can disappear in 15 seconds or 1 minute or - after rebooting
I donn use a any midi controllers, it usually happens during normal playback.
This problem is occasional not constantly happening, sometimes it doesn't happen at all and then in approx. 3 days it starts again.
This issue doesn't bother me too much but really wanna fix it, maybe cleaning internal circuit will help.
Thanx in advance!
By A pair of Glasses Fri Mar 30, 2018 10:51 pm
Oke.. Then my advise is to start from step one, and give it an good maintenance.. If nothing is been done to the machine, then its time.

Check power supply
And step on to re-capping.

B-)

It's a pretty big job, and seek help if you're not a electronics type of guy.

Greets.
User avatar
By Lampdog Sat Feb 23, 2019 3:04 pm
Well damn.

Auto beatmaking. Not even lifting a finger.

Can you reinstall os and/or reseat ram?

I’ve never worked on a 3k but I’m just asking.
By richie Sat Feb 23, 2019 6:54 pm
I do not think its the step down converter. I am almost thinking that it is the cpu but before doing that, I would remove all ram and try to power on the unit just to make sure you can even get to the main screen.

From there I would do what Lampdog suggested, test the ram modules, re-seat the EPROM set and investigate the board for any damage.

Also the ribbon connectors should be reseated. Often, the random stuff like the flashing lights all over the place have to do with the top control board ribbon cable getting loose from the mainboard.