MPC X & MPC Live Forum: Support and discussion for the MPC X & MPC Live, Akai's current generation of standalone MPCs.
User avatar
By Scherer Tue Aug 20, 2019 9:54 am
Hi guys, having huge trouble with importing my own loops into Clip-Mode. Everytime I start a loop with WARP activated I can hear a short double-click (very fast repeating of the first transient), which is annoying. This double-click is repeated everytime the SEQUENCE loop starts over.

My loops are cut perfectly and working flawless in all other DAWs. And they're working fine without WARP activated in the MPC. But Clip-Mode without WARP doesn't make much sense to me.

Any advice to get rid of these double-clicks?
User avatar
By Scherer Tue Aug 20, 2019 11:01 am
I want to add that also the timing of the loops is totally messed up with active WARP. All my loops are playing together nicely without WARP, but as soon it's activated, the loops get out of timing. Even if the loop tempo matches the song tempo. For the moment clip mode turns out to be useless.
By sleepytm Tue Aug 20, 2019 12:49 pm
yeah, i had absolutely the same experience with warping my loops in standalone :/
couldn't use it.
i've reported it via bugreport, also made some comments on gs, without any luck, sadly. maybe you'll succeed and akai will fix it?
User avatar
By MPC-Tutor Tue Aug 20, 2019 2:01 pm
I don't think Elastique works in Linux (the standalone OS), and I assume the 'mpc' algorithm' was made in-house, hence the difference in quality. I doubt we'll ever see Elastique in standalone as it is licensed from Izotope, but hopefully the MPC algorithm can get tweaked over time. It might also be a processor issue, perhaps future hardware will address this.